Find influenza vaccine I Århus N hos Stjerneapoteket

Influenza er en virussygdom, der rammer ca. 20% af den danske befolkning hvert eneste år, og kan for nogle, være en farlig sygdom. Influenza kan give symptomer, såsom høj feber, muskelsmerter, kulderystelser hovedpine og generel utilpashed.

Influenzasymptomerne varer oftest i en lille uge, men kan have den bivirkning, at man er træt og kan holde til mindre fysisk end man plejer i op til 2 uger.

For de fleste yngre og raske personer, er influenzasygdommen ganske ufarlige, mens den for andre dele af befolkningen kan den gå hen og blive livstruende.

Influenza vaccine billede

Stjerneapoteket tilbyder influenzavaccine

Selvom influenza er overstået uden de store komplikationer for de fleste mennesker, kan andre blive meget syge, og her går influenza hen og bliver en farlig sygdom. Derfor tilbyder Stjerneapoteket en gratis influenzavaccine til specielt udsatte personer, som har til formål at forebygge mod influenza.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at man bliver vaccineret mod influenza, hvis man:

  • Er over 65 år eller førtidspensionist
  • Er gravid i 2. eller 3. trimester
  • Er overvægtig med et BMI på over 40
  • Har en kronisk sygdom (fx lunge- og hjertepatienter)

Kom og hør nærmere om influenzavaccinen

Hos yngre raske mennesker, der vælger at betale for vaccinen, beskytter den op mod 70-90 %, mens den kun beskytter omkring 60 % hos ældre eller syge mennesker. Nogle rammes altså derfor af influenza selvom de er vaccinerede, men derfor er det en god idé at tage imod vaccinen alligevel, for at nedsætte risikoen for at blive meget syg.

Kom hen på stjerneapoteket i Århus N og få en influenzavaccine – det tager kun få minutter!

Du er også velkommen til at sende os en mail på stjerne@apoteket.dk eller ringe til os på 86 16 87 56 til apoteket ved Stjernepladsen eller på 86 10 55 54 til filialen i Storcenter Nord for at høre nærmere om vaccinen.