Få din influenza- og pneumokokvaccination I Århus N hos Stjerneapoteket

Influenza er en virussygdom, der rammer ca. 20 % af den danske befolkning hvert eneste år. Den kan, for nogle grupper i befolkningen, være en farlig sygdom. Influenza kan give symptomer som høj feber, muskelsmerter, kulderystelser hovedpine og generel utilpashed.

Influenzasymptomerne varer oftest i en lille uge. Man kan dog opleve den bivirkning, at man er træt og kan holde til mindre fysisk anstrengelse end man plejer i op til 2 uger efter sygdomsperiodens ophør.

Infektion med pneumokokker kan føre til bl.a. lungebetændelse, som for nogle befolkningsgrupper kan være farligt.

Influenza vaccine billede

Stjerneapoteket tilbyder influenzavaccination

Selvom influenza overstås uden de store komplikationer for langt de fleste, kan andre blive meget syge, så influenza bliver en farlig infektion. Derfor tilbyder Stjerneapoteket en gratis influenzavaccine til specielt udsatte personer.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at man bliver vaccineret mod influenza, hvis man:

  • Er over 65 år eller førtidspensionist
  • Er gravid i 2. eller 3. trimester
  • Er overvægtig med et BMI på over 40
  • Har en kronisk sygdom (fx lungesygdom, hjertesygdom, diabetes eller immunsygdom)
  • Er ansat i sundheds- og plejesektoren i tæt kontakt med særligt følsomme borgere
  • Er fra samme husstand som personer med immundefekt

Kom og hør nærmere om influenzavaccinen

Hos yngre raske mennesker, der vælger at betale for vaccinen, beskytter den op mod 70-90 %, mens den kun beskytter omkring 60 % hos ældre eller syge mennesker. Nogle rammes altså derfor af influenza selvom de er vaccinerede, men derfor er det en god idé at tage imod vaccinen alligevel, for at nedsætte risikoen for at blive meget syg.

Kom hen på stjerneapoteket i Århus N og få en influenzavaccine – det tager kun få minutter!

Du er også velkommen til at sende os en mail på stjerne@apoteket.dk eller ringe til os på 86 16 87 56 til apoteket ved Stjernepladsen eller på 86 10 55 54 til filialen i Storcenter Nord for at høre nærmere om vaccinen.