Udlevering af receptmedicin

Receptmedicin er, i modsætning til håndkøbsmedicin, ikke medicin, du blot kan gå ned på apoteket og få udleveret af personalet.

Derimod kræver disse typer af medicin, at der foreligger en ordination fra lægen. I ordinationen angiver lægen, hvor meget af den pågældende medicin, den enkelte person skal tage. Lægen lægger herefter recepten ind på receptserveren, så apotekerne kan hente recepten ned og ekspedere den.

Således er receptpligtig medicin nøje tilpasset den enkelte bruger, og den kan derfor være uhensigtsmæssig eller direkte skadelig for andre at bruge. Derfor er recepter strengt personlige, og receptmedicin må aldrig lånes ud til andre.

Receptmedicin billede

Vejledning i, hvordan medicinen skal tages

Når du har fået en recept fra lægen, kan du afhente den pågældende medicin hos Stjerneapoteket. Du skal blot medbringe og fremvise dit sundhedskort. Så kan vi se din elektroniske recept og udlevere medicinen.

Man skal altid tage medicinen efter lægens anvisninger. Hvis lægen ikke har givet dig en speciel anvisning, kan Stjerneapotekets medarbejdere ofte alligevel vejlede dig i, hvordan medicinen optimalt bør tages. Ellers retter vi henvendelse til lægen, og får det afklaret for dig.

Nogle typer medicin skal tages før, under eller efter et måltid, noget må ikke tages før sengetid, og sådan findes der forskellige regler for forskellig medicin. Vores erfarne medarbejdere har altid styr på, hvordan du skal tage din medicin. Så spørg os blot til råds!

Et apotek tæt på dig

Når man er syg og har det skidt, vil man gerne hurtigt have fat på sin medicin, så man kan få det bedre. Stjerneapoteket er beliggende i Århus N ved Stjernepladsen tæt på offentlig transport og i gåafstand til mange boliger. Vi servicerer og rådgiver derfor hver dag kunder fra hele Århus, uanset om de skal have udleveret recepter, håndkøbsmedicin, kosttilskud eller blot søger råd og vejledning.

Du er altid velkommen til at ringe til os på apoteket ved Stjerne pladsen på 86 16 87 56 eller til filialen i Storcenter Nord på 86 10 55 54 eller sende os en mail på stjerne@apoteket.dk. Vi står både klar ved telefonen og i butikken til at besvare dine spørgsmål. Hvis du har det så skidt, at du ikke selv kan komme på apoteket, sender vi også gerne medicinen ud til dig med et af vores flinke bude


Bestil medicin her